Middelfart

31 juli 2026 - Middelfart, Denemarken

Een beetje een dag dat alles tegenzit. Het plan was goed. Ochtend rustig aan, dus wat lezen en spelen (Lego met Jacob).
‘s Middags naar Middelfart; waar Marit en ik in 2023 een bruinvisspot-boottocht over de Lillebelt hadden gedaan. Een mooi dorp, prachtige oude huisjes, en haventje. We gaan optreden NL zien… maar helaas wordt het op het laatste moment afgezegd. Het podium is te klein, en de dansers hadden in de grote tent wat tafels weggehaald, zodat ze op de grond konden dansen… komt ‘de Grote Baas’ die dat verbiedt. Alles terug en geen optreden. Wij aten net een visje en smørebrot met vis - in afwachting. De NL en Zweden (zouden er ook dansen), taaien af. Wim nog gedag kunnen zeggen. Wat nu? Intussen matige regen maar wel aan één stuk door.
We rijden nog wat door Middelfart en dan via Fredericia naar de boerderij van de moeder van mormor Ida. Abel speelde hier vroeger (herinneringen van dat hij rond de 4 jaar was). Hij belt aan om te mogen kijken, maar 2 meisjes zijn alleen thuis en durven geen toestemming te geven. Roos en ik rijden nu nr huis, terwijl de rest nog een kasteel gaan bekijken.
Na gezonde maaltijd gaan Marit en ik naar ‘the Odyssee’: Engels gesproken, Deens ondertiteld. Mooie film: prachtig hoe Circe de bemanning in varkens kleit. Of de Cycloopscene. Laat thuis. Genoten.